Digitaal

Digitaal

De chromebook


Park Uniek volgt de nieuwe technologische ontwikkelingen en past deze binnen de verschillende vakken toe. Doordat iedereen een eigen chromebook heeft kunnen we digitale werkvormen aanbieden. Daarnaast is de chromebook een hulpmiddel voor leerlingen met dyslexie doordat we voorleessoftware kunnen inzetten.


Alle leerlingen beschikken over een eigen chromebook die aangekocht wordt via de school. De chromebook wordt beheerd door Park Uniek. Dat betekent dat er enkel ingelogd kan worden met een actief @parkuniek-account (elke leerling krijgt een eigen account) en dat apps of links gepusht kunnen worden naar elke chromebook. Als een leerling de school verlaat, wordt de chromebook uitgeschreven uit het beheer en kan er met een eigen account ingelogd worden.


Smartschool


Elke leerling beschikt over een digitale agenda op Smartschool waarin lesonderwerpen, lessen en opdrachten staan vermeld. Er wordt van elke leerling verwacht Smartschool dagelijks te raadplegen en de berichten op te volgen.


Ons digitaal leerplatform Smartschool is het communicatiemiddel tussen ouders, begeleiders, leerlingen en coördinator. We verwachten dat ouders dit communicatieplatform op geregelde tijdstippen raadplegen. Via Smartschool (Skore) krijg je als leerling en ouder een beeld van de evaluaties en de Stand van Zaken.


We maakten een korte handleiding om met Smartschool aan de slag te gaan. Die handleiding kan je hier terugvinden.